Ga naar hoofdinhoud

verbazing (duurzaamheid)

Bij het maken en uitwerken van onze plannen houden we (ongevraagd) rekening met duurzaamheid en circulariteit van de toegepaste materialen. Is er een materiaal voor handen dat van gerecyclede grondstoffen is gemaakt en/of is het materiaal weer herbruikbaar als de levensduur is verstreken. Dan heb je nog allemaal technologische .....

Verbazing

Onlangs was ik in gesprek met een relatie (interieurbouwer) en na een tijdje kreeg ik het gevoel dat hij een…

kopen bij de bron

‘Kopen bij de bron’ Als echte Hollander hebben we allemaal een hekel om te veel te betalen. Daarom is het goed om prijzen te vergelijken. Echter dat is in de regel makkelijker gezegd dan gedaan. In de supermarkt kunt de kilo prijs van het (bijna) zelfde product makkelijk vergelijken en een keuze maken. Op internet wordt het al lastiger omdat er aan het eind van de rit soms ineens verzendkosten voor de dag kunnen komen en er zijn legio voorbeelden dat je net niet krijgt wat je hebt besteld.

op slot

De woningmarkt zit op slot. De doorstroom is tot stilstand gekomen. Energieprijzen zijn gestabiliseerd, maar nog steeds bedenkelijk hoog. Uw personeel wilt liever een paar dagen thuis werken! Dit heeft gevolgen voor de indeling/gebruik van uw kantoor.

breien zonder patroon

Afgelopen week werd ik uitgenodigd bij een particulier om mee te denken over een ophanden staande verbouwing. Zelf hadden ze (natuurlijk) al best veel ideeën maar wilde dat er een professional ook naar keek. De eerste vraag van het stel was: Waarom zouden we eigenlijk een interieurarchitect in de arm moeten nemen?

Circulair (ontwerpen/bouwen)

Circulair bouwen is een belangrijk thema in de bouwsector. Het gaat om het zuinig omgaan met beschikbare grondstoffen en het terugdringen van de milieubelasting van materialen. Er zijn echter nog veel vragen over hoe je circulair bouwen definieert, hoe je circulariteit meet, wat een circulair ontwerp is of circulaire uitvraag is,

Cradle to Cradle (C2C)

Cradle to cradle. Een term die steeds vaker ook in de interieur/architectuur wordt gebruikt. De centrale gedachte van de filosofie achter cradle to cradle (wieg tot wieg), is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product.

st 601 ZeeuwseGronden (Terneuzen)

Wij zijn gevraagd of wij en kantoor concept konden ontwerpen waar de cliënten met een goed gevoel binnen konden lopen, de behandelaren hun gesprekken in private konden houden, de flexwerkers even langs konden komen, maar ook de algehele administratie gedaan kon worden,  en ook nog een therapie restaurant  te faciliteren.  een uitdaging van formaat.

st 633 Vlissingse Bootliedenwacht (vlissingen)

We hebben een aangename, werkbare binnenruimte gecreëerd rekening houdend met de vuilinloop, akoestiek, domtica, kunst en natuurlijklicht. Dat laatste was een uitdaging omdat we hier niet alleen met direct binnen vallend zonlicht maar ook de enorme reflectie van het water in de haven.

ST 649 zeeuwse gronden ‘koetshuis’ (goes)

Zeeuwse gronden help cliënten weer zichzelf te zijn middels verschillende manieren van begeleiding. Één daarvan is het begeleid koken en bedienen in een echt restaurant. Op verschillende plaatsten in Zeeland zijn al dergelijke restaurants geopend. In Middelburg hebben we hier ook met plezier aan mogen werken.

st 406 lunchcafe/brasserie ‘de bult’ (goes)

Als de mogelijkheid zich voor doet om het pand van de buren te kopen dan moet je deze met beide handen aangrijpen. De eigenaren van lunchcafé/brasserie ‘de bult’ moeten hetzelfde hebben gedacht en ook direct zo gehandeld. De ‘nieuwe ruimte st el anders maar wel...
Back To Top