Ga naar hoofdinhoud

Stap voor stap...

We maken graag kennis! In een eerste gesprek vertelt u iets over uzelf en over uw wensen. Nieuwbouw, verbouw, renovatie, herindeling of herbestemming? We horen ook graag in welke richting u ‘handschrift’ en design zoekt. Vervolgens vertellen wij meer over onszelf. Wie we zijn, wat we doen en hoe we uw project zouden willen aanvliegen. Na deze intake volgen we onderstaande stappen uit onze beproefde methode om te komen tot een integraal ontwerpvoorstel.

Stap #1

Allereerst zetten we de bestaande situatie om in een digitaal bestand, zodat we een maatvast model hebben van het object. Bij een bestaand object gebruiken we de digitale tekenbestanden. Wanneer die er niet zijn, scannen en meten we zelf om een digitaal model te kunnen maken.

Stap #2

Aan de hand van uw input onderzoeken we tijdens deze stap het beoogde gebruik, de routing, de mogelijkheden en onmogelijkheden. Zo komen we tot twee à drie conceptvoorstellen waarin we u verrassen met de ongekende mogelijkheden van het object. Deze concepten presenteren en bespreken we graag inhoudelijk. Dit is ook het moment waarop u kunt aangeven welke kleuren, materialen, afwerking en welk design u mooi vindt.

Stap #3

Naar aanleiding van de presentatie in stap 2 en uw respons hierop maken we een definitief conceptontwerp. Dit ontwerp wordt zowel twee- als driedimensionaal (statisch) uitgewerkt. Vorm, verhoudingen, kleuren, materialen en verlichting worden in een 3D-impressie mooi en duidelijk weergegeven. Het concept en de impressies presenteren we trots en bespreken we inhoudelijk.

Stap #4

Om betrokken partijen duidelijk aan te kunnen sturen maken we een aanvraagdossier. Dit dossier bevat de tekeningen van de bestaande situatie, de nieuwe situatie (IDN gemaatvoerd), een kleuren- en materialenoverzicht én een gedetailleerde werkomschrijving. Door alle betrokkenen met één en hetzelfde dossier te laten werken is er geen dubbel werk en wordt de kans op vergeten zaken tot een minimun beperkt.

Stap 1 tot en met 4 begroten we met een ‘fixed price’. Zo weet u vooraf wat het besproken ontwerp gaat kosten. Verandering van de volgorde en/of van de werkzaamheden kan van invloed zijn op de prijs, maar communiceren we altijd vooraf.

Stap #5

Op verschillende punten kan er in de laatste stap verdieping plaatsvinden. Een omgevingsvergunning aanvragen, bestektekeningen maken, maatwerk meubelen in detail uitwerken of het begeleiden van het aanbestedingstraject en de (ver)bouw. Om de kwaliteit van het ontworpen project te waarborgen verzorgen we dit ook graag voor u! Na presentatie van stap #4 bespreken we deze werkzaamheden en schatten we ze in. Doorgaans wordt deze stap op basis van nacalculatie doorgerekend. Zo betaalt u alleen en exact de uren dat er aan uw project wordt gewerkt.

In vier of vijf heldere stappen komen we zo tot de realisatie van uw ontwerp, uw droom. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? We ontvangen u graag voor een eerste kennismaking en nadere toelichting. Van harte welkom!

Back To Top