Ga naar hoofdinhoud

Peter Klemann (Badhoevedorp, 1967) ontdekte al enkele jaren na zijn bouwkundige opleiding als tekenaar bij een projectinrichter dat ruimtes voltekenen met meubilair niet zijn toekomst was. Zijn jarenlange ervaring met het inrichten van kantoorinterieurs kreeg pas echt effect na zijn studie ‘architectonische vormgeving’ in Utrecht. Sinds 1996 mag hij zich gediplomeerd interieurarchitect noemen. Zijn onstuimige ontwikkeling en doorzettingsvermogen om zijn klanten optimaal te bedienen loopt doorgaans niet in de pas met het voorstellingsvermogen van zijn werkgevers. Desalniettemin doet hij in die jaren veel ervaring op als ontwerper bij een winkelinrichter, een interieurbouwer, een architectenbureau en uiteindelijk bij een hoog-segment woninginrichter in Zeeland. Pas daar krijgt hij de ruimte om direct met de klant aan tafel te gaan en complete woonbelevingen te creeëren. Uit die periode stamt ook zijn lidmaatschap van de bNi (beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten) en vanaf 2013 van de bNo.

Nog later -bij een ontwerpbureau in Midden-Nederland- komen alle disciplines en ervaringen uit zijn loopbaan samen: interieurs voor winkels, kantoren, woningen, handelsmeubilair, maatwerk, complete verbouwingen en nieuwbouw.
Sinds Peter Klemann de scepter over een ‘eigen studio’ in het inmiddels vertrouwde Zeeland voert zijn de projecten die hij ontwerpt en begeleidt, zowel nationaal als internationaal nog talrijker en uitdagender en etaleert hij zijn passie ook als bestuurslid van het Zeeuws Architectenplatform.

Sinds maart 2011 werkt Peter Klemann onder de titel ‘bypeterklemann.nl’, nu volledig zelfstandig. Gepokt en gemazeld door het vak, nog onafhankelijker en professioneler en dus nog vrijer van geest. Met een team van design professionals uit verschillende vakgebieden werkt Peter Klemann aan concepten; ontwerpen vanaf het allereerste idee tot complete architectuur- en inrichtingsprojecten in de meest uiteenlopende branches zoals horeca, winkelinterieurs, kantoorinrichting en werk voor particulieren. Zowel interieur als exterieur.

Typisch Peter Klemann:
“Ontwerpen doe je voor mensen! Of het nu voor de gebruiker zelf is of voor zijn/haar klant, gast, werknemer of bezoeker. Het moet beslist voldoen aan de gestelde uitdagingen. De discussie of iets mooi of lelijk is wordt daarbij vrijwel niet gevoerd, dat spreekt voor zich. Is het bruikbaar? Past het in het concept? Voldoet het aan de briefing? Hoe kan dit bouwkundig, technisch en esthetisch opgelost worden? Daar begint creativiteit, daar ontstaan oplossingen, daar start de verrassing!

Back To Top