Ga naar hoofdinhoud

kopen bij de bron

‘Kopen bij de bron’ Als echte Hollander hebben we allemaal een hekel om te veel te betalen. Daarom is het goed om prijzen te vergelijken. Echter dat is in de regel makkelijker gezegd dan gedaan. In de supermarkt kunt de kilo prijs van het (bijna) zelfde product makkelijk vergelijken en een keuze maken. Op internet wordt het al lastiger omdat er aan het eind van de rit soms ineens verzendkosten voor de dag kunnen komen en er zijn legio voorbeelden dat je net niet krijgt wat je hebt besteld.

op slot

De woningmarkt zit op slot. De doorstroom is tot stilstand gekomen. Energieprijzen zijn gestabiliseerd, maar nog steeds bedenkelijk hoog. Uw personeel wilt liever een paar dagen thuis werken! Dit heeft gevolgen voor de indeling/gebruik van uw kantoor.

breien zonder patroon

Afgelopen week werd ik uitgenodigd bij een particulier om mee te denken over een ophanden staande verbouwing. Zelf hadden ze (natuurlijk) al best veel ideeën maar wilde dat er een professional ook naar keek. De eerste vraag van het stel was: Waarom zouden we eigenlijk een interieurarchitect in de arm moeten nemen?

Circulair (ontwerpen/bouwen)

Circulair bouwen is een belangrijk thema in de bouwsector. Het gaat om het zuinig omgaan met beschikbare grondstoffen en het terugdringen van de milieubelasting van materialen. Er zijn echter nog veel vragen over hoe je circulair bouwen definieert, hoe je circulariteit meet, wat een circulair ontwerp is of circulaire uitvraag is,

st 698 Engelenburg villa (oost-souburg)

Met veel plezier hebben we, samen met de opdrachtgevers, deze woning mogen ontwerpen en het vergunningen trajecten mogen verzorgen. Met het zadeldak, deels verticale metselwerk, vlakke dakpannen, ingelegde zonnepanelen en doorlopende lijsten is is er een moderne woning ontstaan dat past in het landelijke karakter van de wijk.

Cradle to Cradle (C2C)

Cradle to cradle. Een term die steeds vaker ook in de interieur/architectuur wordt gebruikt. De centrale gedachte van de filosofie achter cradle to cradle (wieg tot wieg), is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product.

Duurzaamheid

Duurzaamheid in de interieurarchitectuur branche is al een oud gegeven. Van massief zijn we naar fineer gegaan. En aansluitend naar een kunststof of composiet. Dit geld voor zowel hout als natuursteen materialen. Als er indertijd gevraagd werd wat je het liefst toe paste was dat steevast ‘natuurlijke, eerlijke’ materialen. Want deze waren duurzaam en eerlijk.

st 732 cura 80 (binnenvaartschip)

Als je op een van onze binnenwateren een vrachtschip voorbij ziet komen moet je jezelf realiseren dat er meestal een gezin 24/7 op woont en werkt. Dan begrijp je ook wel dat er extra aandacht aan de woonvertrekken en de stuurhut wordt besteed. Zowel voor de schipper als de bemanning. Wij mochten het ontwerp en de uitwerking verzorgen voor de (jonge) eigenaren van dit schip.

st 693 Tuindorp villa (west-souburg)

Toen er een serieuze renovatie van de schuifpuien op stapel stond wilde de bewoners van deze woning wel eens weten of er wellicht nog meer mogelijk was met de huidige begane grond ruimte.
Back To Top