Ga naar hoofdinhoud

ruimtelijk inzicht

Na een intensieve intake, pve, verschillende indeling/verbouwingsvarianten, definitief conceptontwerp incl 3d impressies en heeeel soms een impressie filmpje is het soms nog niet echt duidelijk voor een opdrachtgever om in te zien hoe groot iets is in de betreffende ruimte. Van de week kwam ik bij m'n opdrachtgevers in hun net aangekochte woning om nog een paar zaken te bespreken.Trost lieten ze zien.......

Verbazing

Onlangs was ik in gesprek met een relatie (interieurbouwer) en na een tijdje kreeg ik het gevoel dat hij een…

kopen bij de bron

‘Kopen bij de bron’ Als echte Hollander hebben we allemaal een hekel om te veel te betalen. Daarom is het goed om prijzen te vergelijken. Echter dat is in de regel makkelijker gezegd dan gedaan. In de supermarkt kunt de kilo prijs van het (bijna) zelfde product makkelijk vergelijken en een keuze maken. Op internet wordt het al lastiger omdat er aan het eind van de rit soms ineens verzendkosten voor de dag kunnen komen en er zijn legio voorbeelden dat je net niet krijgt wat je hebt besteld.

op slot

De woningmarkt zit op slot. De doorstroom is tot stilstand gekomen. Energieprijzen zijn gestabiliseerd, maar nog steeds bedenkelijk hoog. Uw personeel wilt liever een paar dagen thuis werken! Dit heeft gevolgen voor de indeling/gebruik van uw kantoor.

breien zonder patroon

Afgelopen week werd ik uitgenodigd bij een particulier om mee te denken over een ophanden staande verbouwing. Zelf hadden ze (natuurlijk) al best veel ideeën maar wilde dat er een professional ook naar keek. De eerste vraag van het stel was: Waarom zouden we eigenlijk een interieurarchitect in de arm moeten nemen?

Circulair (ontwerpen/bouwen)

Circulair bouwen is een belangrijk thema in de bouwsector. Het gaat om het zuinig omgaan met beschikbare grondstoffen en het terugdringen van de milieubelasting van materialen. Er zijn echter nog veel vragen over hoe je circulair bouwen definieert, hoe je circulariteit meet, wat een circulair ontwerp is of circulaire uitvraag is,

Cradle to Cradle (C2C)

Cradle to cradle. Een term die steeds vaker ook in de interieur/architectuur wordt gebruikt. De centrale gedachte van de filosofie achter cradle to cradle (wieg tot wieg), is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product.

Duurzaamheid

Duurzaamheid in de interieurarchitectuur branche is al een oud gegeven. Van massief zijn we naar fineer gegaan. En aansluitend naar een kunststof of composiet. Dit geld voor zowel hout als natuursteen materialen. Als er indertijd gevraagd werd wat je het liefst toe paste was dat steevast ‘natuurlijke, eerlijke’ materialen. Want deze waren duurzaam en eerlijk.
Back To Top