Ga naar hoofdinhoud

kopen bij de bron

‘Kopen bij de bron’ Als echte Hollander hebben we allemaal een hekel om te veel te betalen. Daarom is het goed om prijzen te vergelijken. Echter dat is in de regel makkelijker gezegd dan gedaan. In de supermarkt kunt de kilo prijs van het (bijna) zelfde product makkelijk vergelijken en een keuze maken. Op internet wordt het al lastiger omdat er aan het eind van de rit soms ineens verzendkosten voor de dag kunnen komen en er zijn legio voorbeelden dat je net niet krijgt wat je hebt besteld.

op slot

De woningmarkt zit op slot. De doorstroom is tot stilstand gekomen. Energieprijzen zijn gestabiliseerd, maar nog steeds bedenkelijk hoog. Uw personeel wilt liever een paar dagen thuis werken! Dit heeft gevolgen voor de indeling/gebruik van uw kantoor.

breien zonder patroon

Afgelopen week werd ik uitgenodigd bij een particulier om mee te denken over een ophanden staande verbouwing. Zelf hadden ze (natuurlijk) al best veel ideeën maar wilde dat er een professional ook naar keek. De eerste vraag van het stel was: Waarom zouden we eigenlijk een interieurarchitect in de arm moeten nemen?

Circulair (ontwerpen/bouwen)

Circulair bouwen is een belangrijk thema in de bouwsector. Het gaat om het zuinig omgaan met beschikbare grondstoffen en het terugdringen van de milieubelasting van materialen. Er zijn echter nog veel vragen over hoe je circulair bouwen definieert, hoe je circulariteit meet, wat een circulair ontwerp is of circulaire uitvraag is,

Cradle to Cradle (C2C)

Cradle to cradle. Een term die steeds vaker ook in de interieur/architectuur wordt gebruikt. De centrale gedachte van de filosofie achter cradle to cradle (wieg tot wieg), is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product.

Duurzaamheid

Duurzaamheid in de interieurarchitectuur branche is al een oud gegeven. Van massief zijn we naar fineer gegaan. En aansluitend naar een kunststof of composiet. Dit geld voor zowel hout als natuursteen materialen. Als er indertijd gevraagd werd wat je het liefst toe paste was dat steevast ‘natuurlijke, eerlijke’ materialen. Want deze waren duurzaam en eerlijk.

st 732 cura 80 (binnenvaartschip)

Als je op een van onze binnenwateren een vrachtschip voorbij ziet komen moet je jezelf realiseren dat er meestal een gezin 24/7 op woont en werkt. Dan begrijp je ook wel dat er extra aandacht aan de woonvertrekken en de stuurhut wordt besteed. Zowel voor de schipper als de bemanning. Wij mochten het ontwerp en de uitwerking verzorgen voor de (jonge) eigenaren van dit schip.

st 601 ZeeuwseGronden (Terneuzen)

Wij zijn gevraagd of wij en kantoor concept konden ontwerpen waar de cliënten met een goed gevoel binnen konden lopen, de behandelaren hun gesprekken in private konden houden, de flexwerkers even langs konden komen, maar ook de algehele administratie gedaan kon worden,  en ook nog een therapie restaurant  te faciliteren.  een uitdaging van formaat.

st 727 Tante Kookt (middelburg)

Na succesvol de Molukse keuken als een thuisbezorg concept te hebben uitgerold onder de naam: Tante Kookt is SEC voorzichtig na gaan denken aan een fysieke winkel. Toen het pand aan de korte Delft in Middelburg vrij kwam was de stap snel gezet. Wij mochten voor deze winkel, met een heel specifieke 'handel', het ontwerp en uitvoeringsbegeleiding verzorgen.

st 633 Vlissingse Bootliedenwacht (vlissingen)

We hebben een aangename, werkbare binnenruimte gecreëerd rekening houdend met de vuilinloop, akoestiek, domtica, kunst en natuurlijklicht. Dat laatste was een uitdaging omdat we hier niet alleen met direct binnen vallend zonlicht maar ook de enorme reflectie van het water in de haven.

st 683 merkelbach villa (oostkapelle)

In de jaren 30 van de vorige eeuw is deze zomer woning ontworpen door Benjamin Merkelbach, een van de voorstanders van de nieuwe zakelijkheid. De woning heeft altijd dienst gedaan als familie vakantie woning en was goed onderhouden en nimmer verbouwd of aangepast. Hierdoor waren de originele inbouwkasten, keuken, deuren, parket ed nog aanwezig.

st 670 azalia wellness (yerseke)

In de loop van de jaren hebben deze opdrachtgevers een overkapping gemaakt tussen de bijkeuken en de garage. Later is deze dicht gemaakt en ontstond de gedacht om hier een bad/sauna ruimte van te gaan maken. Wij zijn gevraagd om hier een passende indeling, kleuren en materialen voorstel voor te maken. Met een ruime finse en infra sauna een inloop douche en centraal bad met maatwerk wastafel combinatie inclusief een grote spiegel.
Back To Top