Ga naar hoofdinhoud

Lente 2018 besloten wij als gezin te verhuizen naar Zeeland. Dat betekende veel veranderingen. Waaronder natuurlijk het zoeken en kopen van een huis. Uiteindelijk vonden we een huis in Middelburg waarvan we de mogelijkheden konden zien. Er moest alleen wel veel aan gebeuren. Aan de binnenkant van het huis was in 40 jaar niets veranderd. Ook waren in de loop der jaren allerlei opbouwen en aanbouwen verricht. Deze waren de indeling en gebruik van ruimtes niet ten goede gekomen. Kortom we hadden hulp nodig om dit huis naar ons zin te maken.

Surfend op internet kwamen we de website van Peter Klemann tegen. Zijn stijl sprak ons gelijk aan. Het was voor ons ook erg fijn dat hij op korte termijn voor ons aan de slag kon. In eerste instantie werden 3 grove plannen gemaakt. We besloten al vrij snel 1 tot in detail uit te gaan werken. Hierbij bleek dat we veel ruimte konden winnen op de verdieping door een paar simpele aanpassingen. Met name de aanpassing van de trap was hierbij belangrijk. Ook werden alle delen van het huis met elkaar verbonden op een meer logische manier. Gaande dit proces werd ook de aannemer benaderd en kon de verbouwing van start gaan. Tijdens de verbouwing hebben we met name ook gemerkt dat de waarde van Peter Klemann als interieur architect zat in het feit dat hij snel goede en creatieve oplossingen kon bieden bij onverwachte problemen. Verder bleek hij ook heel flexibel om te kunnen gaan met zijn plannen waardoor de verbouwing soepel verliep.

Wij zijn ervan overtuigd dat wij zonder Peter Klemann als architect, niet dit huis als eind resultaat zouden hebben gehad. Wij zijn zeer tevreden over hoe het huis uiteindelijk is geworden. Het is een mooi, maar ook praktisch huis geworden. Er wordt nu veel beter gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte in het huis. En de ruimtes hebben allemaal een rustige en stijlvolle uitstraling gekregen.

P&J

Back To Top