Ga naar hoofdinhoud

st 683 merkelbach villa (oostkapelle)

In de jaren 30 van de vorige eeuw is deze zomer woning ontworpen door Benjamin Merkelbach, een van de voorstanders van de nieuwe zakelijkheid. De woning heeft altijd dienst gedaan als familie vakantie woning en was goed onderhouden en nimmer verbouwd of aangepast. Hierdoor waren de originele inbouwkasten, keuken, deuren, parket ed nog aanwezig.
De huidige eigenaren wilde de woning verhuren en toch ook gebruik maken van de locatie. Hierdoor is er besloten een deel aan te bouwen. Dit moest natuurlijk met respect voor de originele villa.  Burosalt heeft een fraaie aanbouw ontworpen waar wij het interieur deel voor onze rekening mochten nemen.

Een moderne inrichting met subtiel kleurgebruik dat duidelijk de link legt met de hoofdwoning. Een vrijstaande kachel in een bouwkundige nissenwand waar afsluitbare kasten in passende kleur zijn gesitueerd. Vanuit alle plaatsten is er zicht naar buiten wat de woning enorm licht en toegankelijk maakt. De originele kleuren van Le Corbusier komen ook in de slaapkamer, keuken en badkamer fraai tot hun recht.

Natuurlijk is de aanbouw volgens de laatste moderne technieken gebouwd en de bestaande woning zo gerenoveerd dat deze er weer jaren mee kunnen.

architect: burosalt

aannemer: bouwbedrijf adriaanse

fotografie: limit fotografie

lay-outs en artist impressions

Facts

Totale omvang interieurproject

250

m2

Doorlooptijd
van schets tot realisatie

8

maanden

Klanttevredenheid na oplevering

8,4

/10

van ontwerp tot realisatie

Soortgelijke projecten

Back To Top