Ga naar hoofdinhoud

st 407 renovatie pastoriewoning 1935 (middelburg)

In deze voormalige pastoriewoning uit 1935 zijn voor het laatst in 2004 wat aanpassingen aan keuken en badkamer gedaan. Waardoor er (gelukkig) nog veel oude details zijn overgebleven. Voor de nieuwe bewoners hebben we een compleet integraal plan ontworpen waarvan in de eerste fase de badkamer en keuken/eetkamer zijn verbouwd. De eerste vraag was om een aanbouw te ontwerpen omdat de keuken te klein was. Na een aantal conceptontwerpen hebben we in plaats van een uitbouw, de oude garage doorgebroken en daar de keuken in geplaatst. Door de hoge kap in dit deel van de ruimte was het mogelijk een daklicht  te maken en een lichte keuken te creëren. De kasten wand loopt door tot de nok van de kap en in het midden van de ruimte is een ruim werkeiland met een silestone blad gekomen. De grote vloertegels lopen door in de voorruimte van de keuken waar een hoge tafel is gesitueerd om te ontbijten en lekker aan te schuiven. In de oude werkruimte, die grenst aan de keuken, is de originele natuurstenen haardombouw gerestaureerd en zijn de wanden doorgebroken om direct contact te hebben met de keuken. Dit is nu de eet/leefkamer geworden.

De badkamer op de verdieping was te klein en het aparte toilet nam teveel ruimte in. Deze zijn nu samen gevoegd. De wanden zijn afgewerkt met betoncire. Alleen daar waar echt noodzakelijk is er gebruik gemaakt van tegelwerk. En daar is dan ook een speels patroon voor gekozen.

Naast deze speciale ruimten zijn ook op de begane grond zijn de wanden voorzien van nieuwe voorzetwanden (isolatie) en er zijn nieuwe plafonds gemonteerd met extra (geluids) isolatie. Het houtwerk van de kozijnen is daar waar nodig gerepareerd en geschilderd. In de keuken zijn openslaande deuren geplaatst. De stenen die uit deze nieuwe opening kwamen zijn gebruikt voor het dichtzetten van de oude buiten/schuurdeur. In de nieuwe keuken zijn bij het aanrecht twee nieuwe ramen geplaatst.

Speciaal bij  dit project mag wel genoemd worden dat de opdrachtgevers in Australië woonden ten tijde van de aankoop, ontwerp én verbouw van de woning. Het was erg spannend voor hun en voor ons. De eerste ontmoeting was in hun nieuwe woning. Hierdoor was het een niet alledaagse opdracht, maar wel uitdagend om te doen.

Oplevering  juli 2016

aannemer: aannemersbedrijf Paauwe

keuken: pelma keukens goes

ontwerp tekeningen en artist impressions

Facts

Totale omvang interieurproject

240

m2

Doorlooptijd
van schets tot oplevering

10

maanden

Klanttevredenheid na oplevering

8,8

/10

van ontwerp tot oplevering

Reacties

Soortgelijke projecten

Back To Top