skip to Main Content

st 215 villa olmenweide (middelburg)

Deze vrijstaande villa uit 1937  is 1941 voorzien van een bijkeuken, waarna er aan de buiten zijde niets meer is gewijzigd. Alleen in 1974 is er nog een ingrijpende (interieur) verbouwing geweest. Dit betekende dat vrijwel alles aan de binnenzijde van de woning aan vervanging toe was.

Wij hebben voor de nieuwe bewoners inzicht gegeven in de mogelijkheden voor aanpassing van de  routing en implementeren van de wensen die zij hadden.

Met respect voor de architectuur hebben we verschillende functies verplaatst waardoor de keuken zicht op de tuin heeft gekregen, de trap uit de ‘ontvangstlounge’ is verplaatst en het kantoor aan huis in contact staat met de eetruimte.

Verder zijn het aantal gewenste slaapkamers en een badkamer met luxe wellness op de verdieping en zolder gesitueerd.

Op verschillende plaatsen zijn verlaagde plafonds verwijderd waardoor er prachtige kapconstructies tevoorschijn kwamen en de gehele woning is naar de laatste eisen van comfort geïsoleerd (buitenmuren, ramen, vloer & dak). doordat er een geheel nieuwe e&w installatie in moet komen is er direct gekozen om dit via een uitgebreid domotica systeem aan te sturen.

De woning is sfeervol afgemaakt met massiefhouten en natuursteen vloeren, wanden in een lichte leem tint, met subtiele detailleringen die verwijzen naar de oorsprong van de woning.  Verlichting is zoveel mogelijk weggewerkt en daar waar nodig als sfeer element naar voren gebracht. Meubilair is in het van te voren bepaald concept doorgevoerd. Evenals de keuken en badkamer die ook op maat ontworpen zijn.

aannemer: aannemingsbedrijf Brasser  |  keuken/sanitair/tegelwerk: RaabKarcher m’burg |  buitenruimte: EcoSCAPE  |  parket: van der Dongen parket

Schetsen en artist impressions

Facts

Totale omvang interieurproject

750

m2

Doorlooptijd
van schets tot bestek

73

dagen

Klanttevredenheid na oplevering

8,9

/10

Soortgelijke projecten

Back To Top