Ga naar hoofdinhoud

st 101 lifedesign postkantoor (zierikzee)

In het 1940 gebouwde postkantoor in Zierikzee is sinds januari 2010 lifedesign, het landelijk bekende grafisch ontwerpbureau, gevestigd. Voor de verhuizing moest het oude postkantoor interieur verwijderd worden waarna we in de ontstane open ruimte een modern grafisch bureau konden gaan ontwerpen.

Lay-outs en 3d artist-impressies konden de opdrachtgevers niet overtuigen hoe de ruimte zou worden. Met een simpele maquette van de bureaus is het vertrouwen ontstaan en is de gehele verbouwing in gang gezet.

De maatwerk bureaus staan nu in lijn van het ‘ontwerpproces’. Van de telefoon aanname, via concept / ontwerp naar uitwerking. Het plafond is van zwarte akoestische tegels en de vloer heeft van een strakke lichtgrijze epoxy afwerking. Boven de bureau’s hangen op maat gemaakte armaturen. Deze verlichten de werkplekken precies tot op het blad. Niets meer en niets minder (de kunst van het weglaten, de lijfspreuk van lifedesign).

De oude wandschildering boven de entree is gespaard gebleven. In de kelder is er lekker verkwistend met kleur en lijnen gewerkt als contrast met de strakke uitstraling van de begane grond. Zelfs na 10 jaar heeft dit kantoor in het oude postkantoor nog een hippe en moderne uitstraling!

maatwerkmeubelen: intra

foto’s: pixure

Facts

Totale omvang interieurproject

475

m2

Doorlooptijd
van schets tot oplevering

6.5

maanden

Klanttevredenheid na oplevering

8,9

/10

Reacties

Soortgelijke projecten

Back To Top