Ga naar hoofdinhoud

NIEUWS

Levensloopbestendig (ver)bouwen -1-

Daar zit je dan begin 60, de kinderen de deur uit, zo nu en dan de kleinkinderen te logeren. Iets minder werken bij de baas, lekker tuinieren en genieten van je vrijetijd.

Maar de trap naar de slaap-etage is toch wel een dingetje aan het worden, keuken is aan vervanging toe, de badkamer is niet meer zo toegankelijk als gewenst, wellicht verduurzamen. En om daar nu voor te gaan verhuizen naar een appartement! Waar je je tuin moet missen, de kleinkinderen in een klein zijkamertje kunnen slapen en je je oude vertrouwde buurt moet verlaten.

De woning is inmiddels geheel afbetaald en flink in waarde gestegen, dus daar zijn geen zorgen om.  Helaas zijn de woningen die te koop staan, of zelf wilt bouwen ook in die curve meegegroeid. Dus kleiner en gelijkvloers wonen betekend niet altijd minder betalen.

Het verbouwen van de huidige woning tot een ‘levensloopbestendige woning’ lijkt een enorme klus. Inmiddels hebben we de afgelopen tijd voor verschillende opdrachtgevers verassende plannen mogen ontwerpen en begeleiden om dit mogelijk te maken. In een aantal gevallen viel dit direct samen met een traject van groot onderhoud, verouderde badkamer/keuken en/of verduurzaming van de woning waardoor er direct grote stappen gezet kunnen worden.

Hierdoor blijf je in je vertrouwde buurt, dicht bij de herinneringen die er zijn in de woning, een verbouwing als deze zal zeker waarde vermeerderend zijn en er is/blijft ruimte in de woning voor een atelier/werkkamer, logés of evt inwonende verpleging.

Interesse om een keer van gedachte te wisselen hoe we voor jullie een verantwoord levensloopbestendig verbouw/interieurontwerp kunnen ontwerpen en begeleiden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Andere nieuwsberichten

Back To Top