Ga naar hoofdinhoud

st 539 Klarenbeek villa (middelburg)

In het voorjaar van 2018 zijn we benadert om een ontwerp te maken voor de woning van rond 1948. In de loop van de tijd is er veel aan de woning ge/verbouwd waardoor de routing en helderheid van gebruik niet paste bij de wensen van het jonge gezin met 3 kinderen.  Door het aanpassen van de trap is ruimte gecreëerd in de hal, woonkamer en de overloop op de etage.   De keuken, aan de voorzijde van de woning, hebben we naar de achterzijde verplaatst. Hierdoor heeft deze nu een centrale functie in de  woning.   De zitkuil is ‘gedempt’ en er is een doorbraak gemaakt naar de studeer/speelruimte. Het doorlopende lowboard waar de haard op uitkomt maakt de verbinding tussen de woonruimte en studie/speelkamer.   De deur van de hal naar de woonkamer is een stalen taats deur en van de woonkamer naar de naar de studeerruimte van het zelfde signatuur maar dan als schuifdeur.

Op de etage zijn 4 ruime slaapkamers, een complete badkamer en doucheruimte gesitueerd. Door de aanpassing van de trap kon de overloop tot een minimum worden beperkt.  Boven de garage is een ruim gastenverblijf dat in de oude situatie alleen via de garage te bereiken was. Door het doortrekken van de overloop en een trapje om het hoogte verschil op te vangen is er een verbinding gemaakt met het gastenverblijf.

De begane grond is voorzien van een vloerverwarming en afgewerkt met een massief eikenhouten visgraat parket. De wanden zijn gestuct en voorzien van een fijn vlies en in kleur geschilderd. De haardwand is afgewerkt met een stevig vinylbehang met een grafisch structuur. En de keuken liggen op de grond grote keramische tegels in een terra tint. De aanrechtfronten zijn afgewerkt in rustiek eiken, de aanrecht bladen in keramiek en de hoge kasten zijn van lakwerk in een lichte petrol tint.  Het binnen vallende licht wordt gestuurd door houten jaloezieën. De basis verlichting is doormiddel van inbouwspots gecombineerd met sfeervolle werk en ruimte verlichting.

Met een dergelijke verbouwing is natuurlijk ook de isolatie van wanden en dak aangepakt. de E en W installatie is aangepast aan de huidige wensen en eisen van duurzaam energie verbruik. De woning was al voorzien van zonnepanelen dus daar hoefde aan te gebeuren.

Oplevering: dec 2018

Aannemer: Timmerbedrijf Maljaars – Parket: vd dongen parket – Keuken: raab-karcher middelburg – Badkamers/tegelwerk: logus vlissingen – Stoffering/raamafwerking: wooninterieur Lavoir

artist impressions

Facts

Totale omvang interieurproject

320

m2

Doorlooptijd
van intake tot oplevering

8

maanden

Klanttevredenheid na oplevering

8,9

/10

van de koop tot verhuis

Reacties

Soortgelijke projecten

Back To Top