trendy sportzaak (middelburg)

Goed lopende sportzaken in Terneuzen en Vlissingen de eigenaren van dit concept doen besluiten om in Middelburg op het ZEP terrein een 450m² grote sportzaak te betrekken. Sportschoenen, sportkleding en casual kleding zijn de hoofdproductgroepen die hier worden verkocht. Een caso pand en duidelijk wat men niet wilde was de basisbriefing. Zoals bij vrijwel alle ontwerptrajecten zijn wij eerst gaan kijken naar wat het pand in zich had, hoogte, diepte, plaats, entree, productgroepen en niet te vergeten de flexibiliteit voor het wisselen van seizoensartikelen en collecties.
Na het presenteren van de conceptvoorstellen is er een duidelijke strategie bepaald voor het interieur. Paskamers in het midden, een podium aan het einde van de ruimte en een vriendelijke route.
Bij binnenkomst wordt het oog van de bezoeker direct getrokken naar de achterwand met het podium. De paskamers zorgen voor nieuwsgierigheid, wat gebeurt er achter die kamers? Natuurlijk is er voor in de winkel ook genoeg te zien. Maar het is altijd een uitdaging om de bezoeker langs de kassa en achter in de winkel te krijgen. Hier zijn we, ook volgens de opdrachtgever en bedrijfsleider, goed in geslaagd.
De wandpanelen zijn op steigerbuizen gehangen, zodat deze horizontaal kunnen worden verplaatst iets wat de meeste systemen niet toelaat.
Naast routing, vormgeving en presentatie van meubelen is ook hier integraal de luchtbehandeling, verlichting en beveiliging in het ontwerp meegenomen.
Het geheel is geïnstalleerd door Pronova. Opening begin juli 2009.

Posted in and tagged with . RSS 2.0 feed.