st 539 Klarenbeek villa (middelburg)

In het voorjaar van 2018 zijn we benadert of we een ontwerp wilde maken voor de woning van rond 1948. In de loop van de tijd is er veel aan de woning ge/verbouwd waardoor de routing en helderheid van gebruik niet paste bij de wensen van het jonge gezin met 3 kinderen.   Door het aanpassen van de trap is er ruimte gecreëerd in de hal, woonkamer en de overloop op de etage.   De keuken die aan de voorzijde van de woning was gesitueerd hebben we naar de achterzijde verplaatst waardoor deze nu een centrale functie heeft woning.   De zitkuil is ‘gedempt’ en er is een doorbraak gemaakt naar de studeer/speelruimte. De doorlopend lowboard waar de haard op uit komt maakt de verbinding tussen de woonruimte en studie.   De deur naar de hal is een stalen taats deur en naar de studeerruimte van het zelfde signatuur maar dan een schuifdeur.   Op de etage zijn 4 ruime slaapkamers, een complete badkamer en doucheruimte gesitueerd. Door de aanpassing van de trap kon de overloop tot een minimum worden beperkt.   Boven de garage is een ruim gasten verblijf dat in de oude situatie alleen via de garage te bereiken was. Door het door trekken van de overloop en een trapje om het hoogte verschil op te vangen is er een verbinding gemaakt met het gasten verblijf.   De begane grond is voorziene van een vloerverwarming en afgewerkt met een massief eikenhouten visgraat parket, wanden zijn gestuct en voorzien van een fijn vlies en in kleur geschilderd, de haardwand is afgewerkt met een stevig vinylbehang met een grafisch structuur, in de keuken liggen grote keramische tegels in een terra tint, de keuken aanrechtfronten zijn afgewerkt in rustiek eiken, de aanrecht bladen in keramiek en de hoge kasten zijn van lakwerk in een lichte patrol tint.   Het binnen vallende licht wordt gestuurd door houten jaloezieën en de basis verlichting is dmv inbouwspots gecombineerd met sfeervolle werk en ruimte verlichting.    Met een dergelijke verbouwing is natuurlijk ook de isolatie van wanden en dak aangepakt. de E en W installatie is aangepast aan de huidige wensen en eisen van duurzaam energie verbruik. De woning was al voorzien van zonnepanelen dus daar hoefde wen deze keer niets aan te doen.

kijk ook op fb voor hoe de woning er voorheen uitzag, de ontwerptekeningen en de verbouwing!

Oplevering: dec 2018 – Aannemer: Timmerbedrijf Maljaars – Parket: vd dongen parket – Keuken: raab-karcher middelburg – Badkamers/tegelwerk: logus vlissingen – Stoffering/raamafwerking: wooninterieur Lavoir

Lees ook het klanten review.

Posted in and tagged with , , , , , , , , , , , , , , . RSS 2.0 feed.