st 407 renovatie pastoriewoning 1935 (middelburg)

In deze voormalige pastoriewoning uit 1935 is voor het laatst in 2004 wat aanpassingen aan keuken en badkamer gedaan. Waardoor er (gelukkig) nog veel oude details zijn overgebleven. Voor de nieuwe bewoners hebben we een compleet integraal plan ontworpen waarvan in de eerste fase de badkamer en keuken/eetkamer zijn verbouwd. De eerste vraag was om een aanbouw te ontwerpen omdat de keuken te klein was. Na een aantal conceptontwerpen hebben we ipv een uitbouw, de oude garage doorgebroken en daar de keuken in geplaatst. door de hoge kap in dit deel van ruimte was het mogelijk een daklicht  te maken en een lichte keuken te creëren. De kasten wand loopt door tot de nok van de kap en in het midden van de ruimte een ruim werkeiland met een silestone blad. De grote vloertegels lopen door in de keuken voorruimte waar een hoge tafel is gesitueerd om te ontbijten en lekker aan te schuiven. In de oude werkruimte die grenst aan de keuken is de originele natuurstenen haardombouw gerestaureerd en de wanden zijn doorgebroken om direct contact te hebben met de keuken. dit is nu de eet/leefkamer geworden.

De badkamer op de verdieping was te klein bemeten en het aparte toilet nam teveel ruimte in. Deze zijn samen gevoegd, de wanden zijn afgewerkt met betoncire, alleen daar waar echt noodzakelijk is er gebruik gemaakt van tegelwerk, en daar is dan ook een speels patroon voor gekozen.

Naast deze speciale ruimten zijn ook op de begane grond zijn de wanden op de begane grond voorzien van nieuwe voorzetwanden (isolatie) en nieuwe plafonds gemonteerd met extra (geluids) isolatie. het houtwerk ban de kozijnen is daar waar nodig gerepareerd en geschilderd. In de keuken is zijn openslaande deuren geplaatst en de stenen die hier uit kwamen zijn gebruikt voor het dichtzetten van de oude buiten/schuurdeur. In de nieuwe keuken zijn twee nieuwe ramen geplaatst bij het aanrecht.

Het speciale van dit project mag wel genoemd worden dat de opdrachtgevers in Australië woonde ten tijde van de aankoop, ontwerp én verbouw van de woning. Het was erg spannend voor hun en ons bij de eerste ontmoeting in hun nieuwe woning. Hierdoor was het een niet alledaagse opdracht maar wel uitdagend om te doen.

Neem een bezoek aan facebook om te zien hoe de verbouwing is verlopen.

Oplevering  juli 2016

aannemer: aannemersbedrijf Paauwe

keuken: pelma keukens goes

Posted in and tagged with , , , , , , , , , , , , , , , . RSS 2.0 feed.