st 266 duin villa (oostkapelle)

Na een intensief ontwerptraject van de indeling en buiten vormgeving van deze geheel nieuw ontworpen woning door buroSALT aan de Duinweg in Oostkapelle hebben wij een integraal interieurontwerp gemaakt.  Deze ‘familiewoning’ is ontworpen vanuit duidelijke assen. Vanaf het entreehek tot aan het achterste puntje van het perceel en van de keuken naar de woonkamer. Het snijpunt is de centrale hal waar je ook direct de verticale beweging van de woning ervaart.

Deze ruimten hebben een verbindend kleur en materiaal gebruik, maar elk vertrek heeft een extra toevoeging. Op de begane grond zijn de vloeren in travertino noce en de wanden in een warmgrijze tint uitgevoerd. De ,geheel in de wanden te verbergen, schuifdeuren van in noten hout uitgevoerd evenals de op maat ontworpen trap naar de verdieping.

De leef keuken,  met volledig geïntegreerde apparatuur is uitgevoerd met een composietstenen werkbladen en strakke gegroefde kastdeuren. De afzuiger is geheel weggewerkt in het plafond waardoor er volledig zicht op de buitenruimte blijft. Ook hier is de verlichting in de architectuur opgenomen middels wand uplighters en in de hal vloerspots die de entree/tuin lijn duidelijk begeleiden.

Op de begane grond is een gasten slaapkamer met badkamer, studeerkamer en bijkeuken gesitueerd die in kleur en materiaal gebruik geheel aansluit met die van de rest van de gelijkvloerse ruimten.

Op de verdieping zijn nog 5 slaapkamers en 2 badkamers en separaat toilet gesitueerd. Het kleur gebuik van wanden en vloeren is hier doorgetrokken. Echter de badkamers hebben allen verschillend tegelwerk om een eigen sfeer aan te geven. Wel zijn overal de spiegels geheel in het stuctwerk en tegels  vlak weggewerkt en de verlichting in het sfeerbeeld mee genomen.

Al met al een schitterend uitgevoerd project waar landschap- interieur- en architectuur samen komen .

met dank aan limit fotografie.

architectuur: buroSALT

tuin/landschap: EcoSCAPE

Lees ook de klanten review.

Kijk op fb hoe de bouw is verlopen.

Posted in and tagged with , , , , , , , , , . RSS 2.0 feed.